8/7/21

Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου στην εκδήλωση του σωματείου «Ομάδα Εθελοντών Σιας», στον Λυθροδόντα


 

Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου στην εκδήλωση του σωματείου «Ομάδα Εθελοντών Σιας», στον Λυθροδόντα

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που αποδέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση, μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του σωματείου «Ομάδα Εθελοντών Σιας», που διοργανώνεται στα πλαίσια της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ίδρυσή του.  Κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων ζωής του το σωματείο ανέλαβε και υλοποίησε σειρά εθελοντικών δράσεων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπως εράνους, έκδοση βιβλίου, παζαράκια και άλλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, πραγματώνοντας με αυτό τον τρόπο στο ακέραιο την αποστολή του εθελοντισμού, που συνίσταται  στην ανιδιοτελή προσφορά και την ενεργή παρέμβαση στο κοινωνικό γίγνεσθαι πέρα από κάθε σκοπιμότητα.

Στα πλαίσια αυτά, το αποψινό δείπνο στοχεύει στην οικονομική στήριξη και ενίσχυση των υπηρεσιών και των προγραμμάτων του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων. Όπως όλοι γνωρίζετε, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδώ και τριάντα πέντε χρόνια επιτελεί  ένα  σημαντικό  έργο, παρέχοντας  παγκύπρια  σε   πέραν  των 7 000 ασθενών ετησίως δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες, όπως κατ’ οίκον ανακουφιστική και υποστηρικτική φροντίδα, ψυχολογική στήριξη σε ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, φυσικοθεραπεία, πρακτική βοήθεια σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, μεταφορά ασθενών από όλες τις επαρχίες σε ογκολογικά κέντρα στη Λευκωσία, ομάδες διακοπής καπνίσματος. Προσφέρει, επίσης, συστηματική διαφώτιση και στοχευμένη ενημέρωση του κοινού μέσα από συνεχείς ενέργειες, προγράμματα και εκστρατείες.

Φίλες και φίλοι,

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη, για να αντεπεξέλθουμε, ιδίως στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω και των πολλαπλών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού. Συνεπώς, η σημερινή εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία αισιοδοξίας, ελπίδας και πολιτισμού και δηλώνει ότι η κοινωνία, τα οργανωμένα σύνολα, αλλά και κάθε πολίτης ξεχωριστά βρίσκονται στο πλευρό των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να διαβεβαιώσω τους συνανθρώπους μας που δίνουν καθημερινά τη μάχη κατά του καρκίνου ότι στον ανηφορικό και καθόλου εύκολο αγώνα τους η Βουλή των Αντιπροσώπων στέκεται συμπαραστάτης και δηλώνει έτοιμη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να διευκολύνει τον καθημερινό αγώνα τους. 

Τελειώνοντας, θέλω να συγχαρώ θερμά ξανά τους συντελεστές αυτής της όμορφης εκδήλωσης, το σωματείο «Ομάδα Εθελοντών Σιας», για το πολύτιμο έργο που επιτελούν και την ουσιαστική συμβολή τους στην ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης.