10/11/20

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου

 


Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ και να χαιρετίσω για ακόμη μια χρονιά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να απευθύνω τον θερμό χαιρετισμό μου προς όλους τους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίου οι οποίοι βρίσκονται σήμερα μαζί μας.

Κατόπιν μακράς περιόδου διαλόγου αλλά και εντατικών διαβουλεύσεων με την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων και τα Πολιτικά Κόμματα, κατέστη εφικτό να παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη πρόταση για τη ριζική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αισθάνομαι υπόχρεος για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω την Ένωση Δήμων, η οποία, αφήνοντας κατά μέρος επιμέρους κομματικές ή προσωπικές θέσεις, μέσω μιας υπεύθυνης και υπερβατικής στάσης εμπλούτισε το σχετικό νομοσχέδιο με δημιουργικές και εύστοχες εισηγήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου τόσο με το ΥΠΕΣ όσο και με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Εξ’ όσων έχω ενημερωθεί το υπό αναφορά νομοσχέδιο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Κατανοώ ότι μια τόσο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο θα πρέπει όλοι να θέσουμε σε προτεραιότητα το καλώς νοούμενο συμφέρον του συνόλου.

Για τούτο είναι θερμή μου παράκληση τόσο προς όσους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή και των πολιτικών δυνάμεων διατηρούν επιφυλάξεις να υπερβούν τοπικών ή κομματικών σκοπιμοτήτων, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό που οι πολίτες αξιούν από όλους.

Καταληκτικά θέλω θερμά να συγχαρώ όλους σας για το πολυσήμαντο και πολύπλευρο έργο που επιτελείτε και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης.

____________