27/8/20

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

 


Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Μαρίνο Σιζόπουλο και στελέχη του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τον κ. Μαρίνο Σιζόπουλο και τους συνεργάτες του, τους οποίους ευχαρίστησα για τον ενδιαφέρον και για τις πολύ χρήσιμές εισηγήσεις και παρατηρήσεις που έγιναν σε αυτή τη συνάντηση.

Το αντικείμενο βεβαίως ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς και η λειτουργία του σχολικού συστήματος αυτό τον χρόνο, με τις υγειονομικές προφυλάξεις που πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τους συνεργάτες του για τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει και για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες προεργασίες, επομένως, ήταν χρήσιμο το ότι ακούσαμε συγκεκριμένες εισηγήσεις που μπορεί να λάβουμε υπόψη μας, για να είμαστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι.

Σε γενικές γραμμές, συζητήσαμε τόσο το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί στα διάφορα σχολεία, συμφωνώντας στο ότι εξίσου προτεραιότητα είναι, αυτή τη στιγμή, και η ποιότητα της παιδείας αλλά και η υγειονομική ασφάλεια.

Υπογράμμισα το ότι με το φιλότιμο και την ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών μας που δοκιμάστηκε και στο προηγούμενο σχολικό έτος, τη συνεργασία των γονιών, αλλά και την καλή διάθεση που δείχνουν και τα παιδιά μας, οι μαθητές και μαθήτριες στα σχολεία, έχουμε ήδη δείξει ότι τα σχολεία μας μπορούν να λειτουργήσουν, όπως τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο σε συνθήκες ασφάλειας. Μακάρι και εκτός των σχολείων να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες με τον ίδιο τρόπο.

Φέτος τα πρωτόκολλα έχουν διαμορφωθεί στη βάση των  νέων δεδομένων και των συστάσεων που μας έγιναν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και τους Ειδικούς και βέβαια ενημέρωσα και ανέπτυξα τον σχεδιασμό που κάνουμε για τον εξοπλισμό και την ετοιμότητα των σχολείων για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, εκεί όπου μπορεί να χρειαστεί ή εφαρμόζεται.