20/8/20

Να σταματήσει νέες γεωτρήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία, αλληλεγγύη εξέφρασαν οι ΕΕ27

  ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - Ραλλή Παπαγεωργίου - Λευκωσία 20/08/2020 10:09

Να σταματήσει νέες γεωτρήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία, αλληλεγγύη εξέφρασαν οι ΕΕ27
Να σταματήσει τις γεωτρήσεις που σχεδιάζει στην κυπριακή ΑΟΖ καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία με αφορμή τη νέα Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα, η οποία ισχύει από τις 18 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι 27 εξέφρασαν αλληλεγγύη προς  Κύπρο και Ελλάδα  Σε δηλώσεις προέβη και ο Ελληνας Πρωθυπουργός.  Εξάλλου, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο Σ. Μισιέλ, απαιτείται συνάντηση με φυσική παρουσία για το θέμα της Τουρκίας.
Η ΕΕ δεν πρέπει να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, υπογράμμισε ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
Η ΕΕ δεν πρέπει να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε παρέμβασή του στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χθες. Εξάλλου, ο ΜΑ της Κύπρου στα ΗΕ Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε στο ΚΥΠΕ ότι τα θέματα που αφορούν την Κύπρο δεν πρέπει να γίνουν μια υποσημείωση ενός ευρύτερου ελληνοτουρκικού διάλογου για εκτόνωση της κρίσης. Εν τω μεταξύ, οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Ρωσίας επιβεβαίωσαν την προσήλωση τους στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Παράγοντας αποσταθεροποίησης η πολιτική Ερντογάν, λέει ο Μακρόν
Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε τελική άδεια οικοδομής για σταθμό ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAfrica Interconnector
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει την τελική άδεια οικοδομής για τον σταθμό ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAfrica Interconnector.Σύμφωνα με ανακοίνωση,  το κόστος κατασκευής της πρώτης φάσης της διασύνδεσης Αιγύπτου-Κύπρου με δυνατότητα μεταφοράς 1000MW, ανέρχεται σε 1.0 δις ευρώ, με σημαντικά κοινωνικοοικονομικά οφέλη για τις εμπλεκόμενες στο έργο χώρες. Η διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας θα λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2023 και παράλληλα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 θα λειτουργήσει και η ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου-Κύπρου.
Εικοσι-έξι νέα περιστατικά Covid-19 ανακοίνωσαν οι Αρχές την Τετάρτη
Εικοσι-έξι κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, ανακοινώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα, από σύνολο 3,372 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θετικών κρουσμάτων στα 1,385. Εξάλλου, δεν λήφθηκαν τελικές αποφάσεις στην τηλεδιάσκεψη Υπ. Υγείας με συμβουλευτική επιστημονική ομάδα χθες, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Εξάλλου, στην Ελλάδα, νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ανακοινώθηκαν για  Μύκονο και Χαλκιδική ενώ 217 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.
Covid-19: Κοντά στις 50.000 η ροή κρουσμάτων στη Βραζιλία, διατηρείται η έξαρση στο Ισραήλ, μάσκες στην Μπούντεσταγκ
Καλά κρατεί η πανδημία του κορωνοϊού στη Βραζιλία με το Υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει 49.298 νέες λοιμώξεις Covid-19 την Τετάρτη, διατηρώντας τη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ως μια από τις μεγαλύτερες εστίες του κορωνοϊού παγκοσμίως. Προσεγγίζουν τα 22,6 εκ. τα κρούσματα παγκοσμίως
Έχουν επιλυθεί προβλήματα στα αεροδρόμια και αναμένεται αύξηση επιβατικής κίνησης, είπε ο Υπ.Μεταφορών
Η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια έχει ξεπεράσει τις 10,000 επιβάτες ημερησίως και αναμένεται περαιτέρω αύξηση της, ανέφερε  ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας πως έχουν επιλυθεί προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην όλη διαδικασία.Εξάλλου, μείωση 77,5% σημειώθηκε στα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό, ενώ στο -88,2% έπεσαν οι τουριστικές αφίξεις τον Ιούλιο.
Covid-19 και αυστηρότερο επενδυτικό πρόγραμμα επιβραδύνουν τον Δείκτη Τιμών Κατοικιών
Σημάδια επιβράδυνσης λόγων των αυστηρότερων κριτηρίων στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού παρουσίασε Δείκτης Τιμών Κατοικιών (ΔΤΚ) το πρώτο τρίμηνο του 2020. Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, ήταν στο -2,0%.  Σε μια άλλη εξέλιξη, ξεπέρασαν τα €3,5 δισεκατομμύρια οι καθαρές αγορές κυπριακών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου μέσω PSPP και PEEΡ.
Ενεργοποίηση της διαδικασίας επανεπιβολής όλων των διεθνών κυρώσεων στο Ιράν θέλει ο Τραμπ
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι η Κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην αμφιλεγόμενη κίνηση να ενεργοποιήσει τη διαδικασία στα Ηνωμένα Έθνη για την επαναφορά σε ισχύ πρακτικά όλων των διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Η Μπάγερν στον τελικό του Champions League μετά την επικράτηση της με 3-0 επί της Λιόν
Η Μπάγερν Μονάχου, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, και προκρίθηκε χθες βράδυ στον τελικό του Champions League καθώς επικράτησε 3-0 της γαλλικής Λιόν. Στον τελικό της Κυριακής, αντιμέτωποι θα βρεθούν η Μπάγερν και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία προκρίθηκε εις βάρος της Λειψίας την Τρίτη.
Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League προκρίθηκε η Ομόνοια
Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League προκρίθηκε  η Ομόνοια.  
 Η Ομόνοια επικράτησε στην παράταση, μέσα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, της Αραράτ, με 0-1, σε αγώνα για τον πρώτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Στην κανονική διάρκεια η αναμέτρηση έληξε 0-0. Δεύτερος ποδοσφαιριστής Εθνικού Άχνας θετικός στο COVID-19