13/11/19

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Δεν υπήρχε λόγος να διαδηλώσουν για να καταργηθεί κάτι, το οποίο ο ίδιος ο Μακαριότατος με πρωτοβουλία δική του, έχει εισηγηθεί είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για να παρακαθίσει σε γεύμα που παρέθετε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος Β’ με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η γιορτή του Αρχιεπισκόπου έγινε εν μέσω διαμαρτυριών που ζητούν την κατάργηση της ονομαστικής του αργίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έχω την εντύπωση ότι ο Μακαριότατος ο ίδιος έχει ζητήσει να καταργηθεί η ονομαστική του εορτή. Συνεπώς, δεν υπήρχε λόγος να διαδηλώσουν για να καταργηθεί κάτι, το οποίο ο ίδιος ο Μακαριότατος με πρωτοβουλία δική του, έχει εισηγηθεί».
Κληθείς να απαντήσει στις επικρίσεις κομμάτων που ζητούν έρευνα και ανάληψη πολιτικών ευθυνών για το θέμα των πολιτογραφήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει και την έναρξη της διαδικασίας αφαίρεσης διαβατηρίων από όσους, με βάση το παλαιότερο σχέδιο, έδιδε μια ευχέρεια, η οποία απεδείχθη διάτρητη και έγιναν λάθη. Την ίδια ώρα διορίστηκε και Επιτροπή και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα θα καθοριστούν και οι όροι της Επιτροπής».
Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα είπε ότι «συνέχεια της συζήτησης δεν νομίζω να ωφελεί, γιατί όλοι διαπιστώνουν ότι το σχέδιο έχει συμβάλει σημαντικά στην ανόρθωση  της κυπριακής οικονομίας. Λάθη έγιναν, ουδείς το αρνείται. Επομένως. δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση. Αυτό το περί παγκοσμίου ρεζιλέματος κλπ, το βιώνουμε μόνο στην Κύπρο. Έγιναν παρατηρήσεις από διάφορα Σώματα. Δεν πρέπει να δίδεται μεγαλύτερη έκταση από αυτή που ζούμε ή δημιουργούμε στην Κύπρο».