1/10/19

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Σερβίας μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Σερβίας μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Συγχαρητήρια για την ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας εκ μέρους του Προέδρου και της στρατιωτικής ηγεσίας της Σερβίας, έδωσε, σήμερα, ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βουλίν.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, ο κ. Βουλίν ανέφερε:
«Aκόμη και αν δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα καταλαβαίνουμε απολύτως ο ένας τον άλλο. Oι δύο λαοί μπορεί να είναι μακριά αλλά μας ενώνουν πολλά κοινά πράγματα, για τα οποία ζούμε και πεθαίνουμε, και πάνω από όλα η ελευθερία.
Συγχαρητήρια για την ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας εκ μέρους του Προέδρου και της στρατιωτικής ηγεσίας της Σερβίας, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και συγχαρητήρια στον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας για την στρατιωτική παρέλαση.
Ευχαριστώ την Κυπριακή Κυβέρνηση και τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την στήριξη που μας παρέχεται για τη σωτηρία του Κοσόβου. Η Κυβέρνηση της Σερβίας και όλος ο λαός στηρίζει, με όλες τις δυνάμεις του την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις πιο δύσκολες στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας ήμασταν πάντα μαζί σας. Και στις πιο σκοτεινές μέρες των επιδρομών του ΝΑΤΟ στη Σερβία εσείς ήσασταν πάντα δίπλα μας. Εμείς θυμόμαστε και δεν ξεχνούμε ποτέ την καλοσύνη, ούτε το κακό».
Καταλήγοντας, ο κ. Βουλίν ευχαρίστησε για την αιώνια φιλία του κυπριακού λαού, λέγοντας ότι η Κύπρος θα έχει πάντα έναν γνήσιο φίλο στη Σερβία.