22/7/19

ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - Αθηνά Αρσαλίδου - Θωμάς Κεττένης - Λευκωσία 22/07/2019 10:01

ΚΠΕ - Αιμοφ - ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - Αθηνά Αρσαλίδου - Θωμάς Κεττένης - Λευκωσία 22/07/2019 10:01Αθη22/07/2019 10:01

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει άδειες εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Αφροδίτη, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας
Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει άδειες εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Αφροδίτη, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης. Aπαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός είπε πως «σ’ ό,τι αφορά τις συμφωνίες με τις εταιρείες TOTALκαι ENI, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της νομοτεχνικής επεξεργασίας των συμφωνιών ούτως ώστε τις αμέσως επόμενες μέρες να οδηγηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για τις απαραίτητες αποφάσεις».
Προσπάθεια για επανέναρξη συνομιλιών και τερματισμό προκλήσεων, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Προσπάθεια για επανέναρξη διαπραγματεύσεων θα γίνει στην  άτυπη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, που αναμένεται πριν από τα μέσα Αυγούστου, ενώ θα γίνει παράλληλη προσπάθεια να τερματιστούν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ανέφερε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του ετήσιου εθνικού μνημοσύνου των ηρώων της κοινότητας Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Προσπάθειες της Κύπρου να αλλάξει αρνητικές αναφορές του σχεδίου ψηφίσματος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Το θέμα της δημιουργίας «μηχανισμών» με στόχο την πιο συστηματική ανταλλαγή πληροφοριών και επίλυση προβλημάτων, προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις και τα αρνητικά περιστατικά, που εισηγήθηκε στην έκθεσή του ο ΓΓ του ΟΗΕ, είναι ένα από τα «αγκάθια» του σχεδίου ψηφίσματος το οποίο εξετάζουν τα μέλη του ΣΑ. Η κυπριακή κυβέρνηση μέσω συνεχών επαφών του μονίμου αντιπροσώπου Ανδρέα Μαυρογιάννη με τα μέλη του Σ.Α. επιζητεί να βελτιώσει το λεκτικό του σχεδίου, το οποίο αν τελικά συμφωνηθεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτη, θα υιοθετηθεί στις 24 Ιουλίου.
ΥΠΑΜ: Έτοιμοι για νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, δεν βοηθούν οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις
Την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς να εμπλακεί σε ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, επανέλαβε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, τονίζοντας πως οι κλιμακούμενες ενέργειες της Τουρκίας και οι παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελούν ενέργειες οι οποίες με κανένα τρόπο δεν ευνοούν την επανέναρξη των συνομιλιών. Εξάλλου, η Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι δεν θα μας πτοήσει η αρνητική στάση της Τουρκίας.
Εθνικό μνημόσυνο και εκδήλωση μνήμης για μαύρες επέτειους στη Νέα Υόρκη
Εθνικό μνημόσυνο και εκδήλωση μνήμης πραγματοποίησε ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης με αφορμή τις μαύρες επετειους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974. Το εθνικό μνημόσυνο τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρο, στο ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον. Παρευρέθηκαν οι διπλωματικές αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, η ηγεσία της κυπριακής παροικίας κ.α. Εξάλλου, ο Επίτροπος Προεδρίας ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Αυστραλία.
Επιχείρηση αεροδιακομιδής του ΚΣΕΔ από το κρουαζιερόπλοιο “ Crown Iris”
Επείγουσα κλήση  έλαβε στις  00:15 τα ξημερώματα , το ΚΣΕΔ Λάρνακας από το κρουαζιερόπλοιο "CROWN IRIS", με την οποία ενημέρωνε ότι 43χρονος επιβάτης Ισραηλινής καταγωγής αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του απαιτείτο η άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας. Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης "ΝΕΑΡΧΟΣ", αποστέλλοντας ελικόπτερο με εξειδικευμένο νοσηλευτή, το οποίο τον μετέφερε στο Γ.Ν. Πάφου.
Σήμερα η κηδεία του Δημάρχου Αμμοχώστου Α. Γαλανού
Τελείται σήμερα η κηδεία του Δημάρχου Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανού, ο οποίος απεβίωσε στις 15 Ιουλίου, σε ηλικία 78 ετών. Ο θάνατος του Αλέξη Γαλανού βύθισε σε πένθος τον προσφυγικό κόσμο της Αμμοχώστου. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 17:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.
Στα 99 εκατομμύρια φτάνει ο πληθυσμός της Αιγύπτου, ενώ αλλα τουλάχιστον 9 εκ. εκτός χώρας
Περνώντας από το κτίριο της Αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας στην κεντρική λεωφόρο Σάλαχ Σάλεμ, στο προάστιο της Ηλιούπολης του Καΐρου, μπορεί ο οποιοσδήποτε περαστικός να δει μία τεράστια ψηφιακή επιγραφή αριθμών, που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τον πληθυσμό της Αιγύπτου. Όπως δείχνει ο αριθμός αυτός, κατά την 21η Ιουλίου στις 4.30 μ.μ., ο πληθυσμός της Αιγύπτου απείχε μόλις 1.676 κατοίκους από τα 99 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει ότι το πολυπληθέστερο αραβικό κράτος γίνεται μέρα με την ημέρα ακόμη πιο αυξημένο πληθυσμιακά.
Μεξικό: Ρεκόρ ανθρωποκτονιών το πρώτο εξάμηνο του 2019
Οι ανθρωποκτονίες στο Μεξικό αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους για να φθάσουν τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ, αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία, γεγονός που υπογραμμίζει ποιο είναι το μέγεθος της πρόκλησης που έχει μπροστά του ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος υπόσχεται να μειώσει το επίπεδο της βίας στη χώρα όπου λυσσομανούν τα καρτέλ των ναρκωτικών.
Η Κύπρος πανηγυρίζει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων Γ Κατηγορίας
Την κατάκτηση της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ16 Γ’ Κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε στις τελευταίες ημέρες στην Μολδαβία πανηγυρίζει η Εθνική Κύπρου, καθώς επικράτησε στον μεγάλο τελικό της Γεωργίας με 75-38, κατακτώντας έτσι το τρόπαιο. Παράλληλα, η Εθνική Γυναικών Κ16 εξασφάλισε την άνοδο της στην Β` κατηγορία για την νέα χρονιά. Για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου η Κύπρος επικράτησε κατά σειρά της Σκοτίας (64-45), της Μάλτας (65-40), της Ουαλίας (52-51) και της Μολδαβίας (80-37).