10/5/19

Χαιρετισμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου σε δείπνο του Εθνικού Προσφυγικού Συλλόγου «ΑΣΠΙΣ» Αυτοστεγάσεων Γερίου

Χαιρετισμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου σε δείπνο του Εθνικού Προσφυγικού Συλλόγου «ΑΣΠΙΣ» Αυτοστεγάσεων Γερίου

Με ξεχωριστή χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση φίλων και παραγόντων του Εθνικού Προσφυγικού Συλλόγου ΑΣΠΙΣ Γερίου να παραστώ στο αποψινό δείπνο, που πραγματοποιείται για την ενίσχυση των σκοπών και των υποχρεώσεων του Σωματείου και συγκεκριμένα για την υλοποίηση των εργασιών ανέγερσης του νέου οικήματος.
Το εν λόγω Σωματείο ιδρύθηκε το 1981 από πρόσφυγες κατοίκους της κοινότητας, τότε, Γερίου. Έκτοτε εμπλέκεται ενεργά με εκλελεγμένα μέλη τόσο σε τομείς του αθλητισμού όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, το Σωματείο «ΑΣΠΙΣ» Γερίου έθεσε ως βασική προτεραιότητα και σκοπό να διατηρήσει άσβηστο τον πόθο της επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, καλλιεργώντας παράλληλα την ιστορική μνήμη και συνείδηση.
Όλα αυτά τα χρόνια το Σωματείο λειτουργεί ως χώρος συγκέντρωσης του προσφυγικού κόσμου και σύσφιξης των μεταξύ τους σχέσεων. Επιπρόσθετα, προωθεί και ενθαρρύνει στα νέα παιδιά την υγιή ενασχόληση με τον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο προχώρησε στη λειτουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, η οποία δραστηριοποιείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις «ΑΣΠΙΣ» Γερίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να καλλιεργήσουν περαιτέρω την αγάπη και το ταλέντο τους για το ποδόσφαιρο.
Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη σημασία των προσφυγικών Σωματείων και με απόλυτο σεβασμό στη δράση που αναπτύσσουν και στους σκοπούς που υπηρετούν, στηρίζει με κάθε τρόπο την ύπαρξη και τη λειτουργία τους.  Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 45 χρόνια από το τραγικό καλοκαίρι του 1974, εξακολουθούμε να ζούμε σε μία μοιρασμένη και ημικατεχόμενη πατρίδα, που υφίσταται ακόμη τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής. Ως εκ τούτου αποτελεί ιερή υποχρέωση όλων μας και κυρίως της πολιτείας να ενισχύει και να υποστηρίξει το έργο και τις προσπάθειες οργανωμένων προσφυγικών συνόλων, που με κάθε τρόπο προβάλλουν την κατεχόμενη γη μας, διατηρώντας ζωντανή τη γνώση και την επαφή με την καταγωγή, τις ρίζες και τον πολιτισμό μας.
Υπό αυτά τα δεδομένα η Κυβέρνηση παραμένει σταθερός συμπαραστάτης στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος, τα μέλη και οι φίλοι του Εθνικού Προσφυγικού Σωματείου ΑΣΠΙΣ Γερίου για ανέγερση νέου ιδιόκτητου οικήματος. Ενός χώρου κοινής ωφέλειας για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, που θα προσφέρει τη δυνατότητα ψυχαγωγίας αλλά και διοργάνωσης ποικίλων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα να συμβάλει με οικονομική βοήθεια στην αποπεράτωση του έργου.
Με την ευκαιρία της αποψινής συγκέντρωσης, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και στα μέλη του Εθνικού Προσφυγικού Σωματείου «ΑΣΠΙΣ» Αυτοστεγάσεων Γερίου, στον Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γερίου καθώς και σε όλους τους φίλους που τιμούν με την παρουσία τους την όμορφη αυτή διοργάνωση, εκδηλώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη στήριξή τους προς το Σωματείο. Εύχομαι το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας!