20/12/18

Χαιρετισμός του Προεδρικού Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των σχολείων του Ριζοκαρπάσου

Χαιρετισμός του Προεδρικού Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των σχολείων του Ριζοκαρπάσου

Πάντα είναι με μεγάλη χαρά και συγκίνηση που επισκέπτομαι το Ριζοκάρπασο και ειδικά τα σχολεία της κοινότητας για να μοιραστώ με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους κάποιες ωραίες και σημαντικές στιγμές, όπως αυτές με τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνασίου.
Θα ήθελα για μια φορά ακόμη να εκφράσω την εκτίμηση και τον θαυμασμό μας προς το σύνολο των εγκλωβισμένων μας. Η Κύπρος είναι μία, κοινή πατρίδα όλων μας. Και εσείς εδώ στην Καρπασία διακατέχεστε περισσότερο από όλους μας από την μεγάλη επιθυμία και τον πόθο της επανένωσης της πατρίδας μας, ώστε μαζί όλοι μας να προχωρήσουμε με ενισχυμένες τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για ένα μέλλον που να υπόσχεται πολύ περισσότερα για την πατρίδα και τον λαό μας.
Είναι γι’ αυτό το μέλλον που εργαζόμαστε με κάθε ειλικρίνεια και καλή θέληση. Ελπίζουμε πάντα στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το όραμα και τους στόχους μας για την έλευση μιας νέας εποχής η οποία θα ανοίξει διάπλατα τους ορίζοντες για επικράτηση συνθηκών ελευθερίας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας όλων ανεξαίρετα. Δεν θέλουμε πολίτες με λιγότερα δικαιώματα, δεν θέλουμε εγκλωβισμένους, ούτε και πρόσφυγες, στη δική μας πατρίδα.
Αυτός παραμένει ο στόχος και για τη νέα προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων που θέλουμε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένες με την προσδοκία ότι θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την επίτευξη της ποθούμενης λύσης, φτάνει αυτό να αντανακλά στην ειλικρινή βούληση και την επιθυμία όλων. Αξίζει ο τόπος μας να μετατραπεί σε πραγματικό παράδεισο για όλους τους κατοίκους του. Η Κύπρος μπορεί να μας αγκαλιάσει όλους με την ίδια στοργή.
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Μαζί με τις ευχές για υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης, σας μεταφέρω μήνυμα ολόθερμης στήριξης και συμπαράστασης.
Ιδιαίτερα προς τους μαθητές του Ριζοκαρπάσου εκφράζω την απεριόριστη μας αγάπη. Συνεχίστε με σθένος τον αγώνα της μάθησης εδώ στα εκπαιδευτήρια του Ριζοκαρπάσου. Τον αγώνα για τον τόπο που γέννησε τους γονείς και τους παππούδες σας.
Αναμφίβολα, στα σχολεία μας εδώ στο Ριζοκάρπασο συμπυκνώνονται όλα τα ιδεώδη του Ελληνισμού στην Κύπρο, γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία η δική σας πάλη να επιβιώσετε εδώ, με υπομονή, επιμονή, δύναμη και πίστη σε αυτό που αντιπροσωπεύετε και είστε, η συνέχεια της ιστορίας μας και η προσδοκία και η ελπίδα για το αύριο.
Εκφράζω ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο για τη συνεργασία και τη στήριξη. Ευχαριστώ επίσης τον Υπουργό Παιδείας και όλους τους συνεργάτες του, τον Προέδρο και τα Μέλη της Επιτροπής  Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τους επιθεωρητές, τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, και το προσωπικό που εργάζεται στα σχολεία μας, τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων και τους Προέδρους και τα μέλη της Σχολικής Εφορίας και των Συνδέσμων Γονέων για την βοήθεια και την συνεργασία.
Αγαπητά μου παιδιά,
Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί,
Κυρίες και κύριοι,
Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και υγεία. Τα λόγια της ευχής αυτής μπορεί να είναι κοινότυπα, να έχουν ακουστεί και να ακούγονται πολλές φορές. Αλλά είναι λόγια που βγαίνουν από τα βάθη της καρδιάς μου και με όλο εκείνο το πλούσιο περιεχόμενο των πόθων και των οραμάτων μας.
Ευχή όλων το 2019 να είναι η χρονιά επανένωσης της πατρίδας μας.
Χρόνια Πολλά!