29/11/18

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας με την Πρέσβειρα της Πολωνίας και απόφαση για συνεργασία των δύο χωρών σε περιβαλλοντικά θέματα

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας με την Πρέσβειρα της Πολωνίας και απόφαση για συνεργασία των δύο χωρών σε περιβαλλοντικά θέματα

O Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα της Πολωνίας κα Irena Lichnerowicz-Augustyn, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων της στην Κύπρο και με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.
Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η συμμετοχή του κ. Καδή στην 24η Σύνοδο των Μερών της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, που διοργανώνει η Πολωνία στην πόλη Katowice, τον ερχόμενο μήνα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καδής συνεχάρη την κα Πρέσβειρα για την ενεργό συμμετοχή της χώρας της στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής.  Παράλληλα, την διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος διάκειται θετικά στην υιοθέτηση πολιτικών, οι οποίες ενισχύουν τις προσπάθειες για ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να ανασκοπήσουν τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Πολωνίας, και συμφώνησαν τη συνέχιση και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Καδής εξέφρασε την ετοιμότητά του όπως συνεργαστεί με την Πρέσβειρα της Πολωνίας για ενίσχυση της συνεργασίας και σε θέματα γεωργίας, αγροτικής πολιτικής και παραγωγής τροφίμων, καθώς και για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας και της συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.