6/9/18

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την ηγεσία της ΔΕΟΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την ηγεσία της ΔΕΟΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ηγεσία της ΔΕΟΚ.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της ΔΕΟΚ κ. Ιωσήφ Αναστασίου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι η οργάνωση υπέβαλε στον Πρόεδρο υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά της για σειρά εργασιακών και κοινωνικο-οικονομικών θεμάτων.
«Κατά κύριο λόγο θέσαμε το θέμα της νομικής ρύθμισης των συλλογικών συμβάσεων», είπε προσθέτοντας ότι η αγορά εργασίας χρειάζεται επαναρύθμιση, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από ισχυρές συλλογικές συμβάσεις.
Είπε επίσης ότι η ΔΕΟΚ ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η θεσμοθέτηση του γενικού κατώτατου μισθού, η κατάσταση της οικονομίας, το φορολογικό σύστημα, η ανάγκη για μείωση της τιμής των καυσίμων, η ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας, η απασχόληση και άλλα.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του υπομνήματος που κατέθεσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασίου είπε ότι σε αυτό περιλαμβάνονται θέσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, την αναθεώρηση επιδομάτων σε μονογονιούς και χαμηλοσυνταξιούχων, την αντιμετώπιση της φτώχειας και των οικονομικών ανισοτήτων.
Ερωτηθείς αν συζητήθηκε το θέμα της Παιδείας, ο κ. Αναστασίου είπε ότι «ελπίζουμε να βρει ο Πρόεδρος διέξοδο, έχουμε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος».
Πρόσθεσε ότι η θέση της ΔΕΟΚ είναι ότι θα πρέπει να γίνει διάλογος σε δύο επίπεδα, δηλαδή διάλογος για το θέμα της Παιδείας γενικότερα και ευρύτερα, ώστε να μπορέσει να γίνει ουσιαστική μεταρρύθμιση, καθώς και δομημένος διάλογος για τα εργασιακά θέματα.
Τέλος, ερωτηθείς είπε ότι η ανταπόκριση της Κυβέρνησης ήταν θετική στα θέματα της οικονομίας και της ανάπτυξης της.