18/7/18

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης Ιουλίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 18ης  Ιουλίου  2018 ανταποκρίθηκε  σε 33 κλήσεις για βοήθεια, δεκαεπτά πυρκαγιές, δεκαπέντε ειδικές εξυπηρετήσεις και μια ψευδή κλήση.
Η ώρα 12.37 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας BMW520i το οποίο βρισκόταν σε κίνηση στον υπόγειο χώρο στάθμευσης υπεραγοράς στην οδό Διομήδους στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12.46. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο της μηχανής και στην βαφή του. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Η πυρκαγιά πιθανότατα να προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη στο όχημα.
Η ώρα 13.18 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δεμένη μηχανοκίνητη πλωτή δεξαμενή καθέλκυσης πλοίων, στο μόλο της περιοχής, στο χώρο του νέου λιμανιού Λεμεσού. Η πυρκαγιά ήταν στο δωμάτιο ελέγχου (control room) της δεξαμενής. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Μονοβόλικου και Αγίου Ιωάννη με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.55. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε λόγω κοπής μετάλλων/σπινθηρισμοί. Η πλωτή δεξαμενή ήταν υπό αποσυναρμολόγηση για πώληση μετάλλων.
Η ώρα 13.39 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ημιυπόγειο κατοικίας στην οδό Κωστή Παλαμά στη Δευτερά. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.28.  Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής από τον ιδιοκτήτη με λάστιχο κήπου. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής έγινε τελική κατάσβεση και επιθεώρηση. Για την κατάσβεση έγινε χρήση τριών αναπνευστικών συσκευών. Καταστράφηκαν ο καυστήρας της κεντρικής θέρμανσης της οικίας, ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικό και από τον καπνό επηρεάστηκαν η ηλεκτρική εγκατάσταση, ο εξοπλισμός και επίπλωση βοηθητικών δωματίων. Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος και πιθανόν από φορτιστές συσσωρευτών ηλεκτρικών εργαλείων.
Η ώρα 23.14 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καλαμιώνες παρά το χωριό Αλαμινός. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.40.  Από την πυρκαγιά εκτός από καλαμώνες ενάμιση περίπου εκταρίου κάηκαν και είκοσι δέντρα (εσπεριδοειδή) καθώς επίσης και πλαστικές σωλήνες άρδευσης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν τρείς φορητές μονάδες του Ταμείου Θήρας και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από σκόπιμη καύση. Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάζονται σε συνεργασία με την Αστυνομία.