15/5/18

Χαιρετισμός Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στην παράσταση του Λαογραφικού-Χορευτικού Ομίλου Δήμου Στροβόλου

Χαιρετισμός Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στην παράσταση του Λαογραφικού-Χορευτικού Ομίλου Δήμου Στροβόλου

Είναι με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι απόψε εδώ, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Στροβόλου, για μια ακόμη όμορφη εκδήλωση του Λαογραφικού-Χορευτικού Ομίλου Δήμου Στροβόλου, που από την ίδρυσή του στηρίζει τη διατήρηση της πλούσιας κυπριακής παράδοσης.
Από το 2007 μέχρι και σήμερα ο Όμιλος συμβάλλει στη διάδοση των εθίμων του νησιού μας και της ευρύτερης λαογραφικής παράδοσής μας με τη διδασκαλία κυπριακών χορών και τη διοργάνωση εκδηλώσεων όχι μόνο στα κυπριακά όρια, αλλά και στο εξωτερικό.
Απόψε χαιρετίζω ιδιαίτερα την αλτρουιστική πράξη του Ομίλου να ενισχύσει με τα έσοδα της εκδήλωσης τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ο οποίος για πάνω από 30 χρόνια καλλιεργεί την προσφορά και εθελοντική συνείδηση προς τον συνάνθρωπο, προσφέροντας υπηρεσίες και στήριξη στα χίλια και πλέον άτομα που υποφέρουν από την ασθένεια και τις οικογένειές τους.
Η δράση του Λαογραφικού-Χορευτικού Ομίλου Δήμου Στροβόλου είναι παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο και ειδικά στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Ο Όμιλός σας δε δίδει απλώς το δικό του στίγμα στην κυπριακή κουλτούρα, αλλά συμμετέχει και ουσιαστικά στα κοινά. Αυτή τη βραδιά μάς αποδεικνύετε ότι η κοινωνική προσφορά δε θέλει κόπο, αλλά καλή πρόθεση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.