18/5/18

Τις προτεραιότητες του ΥΜΕΕ παρουσίασε σήμερα στη Βουλή η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Τις προτεραιότητες του ΥΜΕΕ παρουσίασε σήμερα στη Βουλή η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Το όραμα, τους στόχους και τις προτεραιότητες της παρουσίασε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου.
Σε δηλώσεις της, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Επιτροπής η κα Υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαίτερα εποικοδομητική, σημειώνοντας ότι είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για καίρια ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο.
Ερωτηθείσα για τα αναπτυξιακά έργα του Υπουργείου, που συνδέονται και με τις προσπάθειες για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η κα Αναστασιάδου ανέφερε ότι βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης ο περιμετρικός δρόμος Λευκωσίας, ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Σαϊττά και ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς.
Σε ό,τι αφορά τον περιμετρικό Λευκωσίας, στόχος του Υπουργείου είναι όπως οι προσφορές προκηρυχθούν εντός του Φθινοπώρου του 2018. Η έναρξη του έργου αναμένεται περί το τέλος του 2018, με διάρκεια κατασκευής τα τρία χρόνια. Οι εργασίες για τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Σαϊττά αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη του 2018 και να ολοκληρωθούν σε 30 μήνες. Ως προς τον δρόμο Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς, η προκήρυξη των προσφορών αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, του 2018. Η διαδικασία προσφοροδότησης, αξιολόγησης και ανάθεσης του συμβολαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019.
Η κα Υπουργός επεσήμανε ωστόσο ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο μέσω των οδικών έργων, τονίζοντας ότι σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσει και η βιώσιμη κινητικότητα, την οποία προωθεί το Υπουργείο με διάφορες ενέργειες, όπως είναι η κατασκευή ποδηλατόδρομων και η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Ανέφερε μάλιστα ότι στους αυτοκινητόδρομους, θα εγκατασταθούν 10 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου.