4/4/18

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 3ης Απριλίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 4ης   Απριλίου 2018 ανταποκρίθηκε  σε 46 κλήσεις για βοήθεια, 32 πυρκαγιές  και δεκατέσσερις ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 09.40 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ημιυπόγειο χώρο πολυκατοικίας στην Γεροσκήπου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10.09. Από την πυρκαγιά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές επίπλωση και διάφορα άλλα εύφλεκτα υλικά (παλιός ρουχισμός) τα οποίο βρίσκονταν αποθηκευμένα στον χώρο. Επίσης ζημιά έπαθε η βαφή του ημιυπόγειου χώρου και του κλιμακοστασίου της τριώροφης πολυκατοικίας. Από την θερμότητα επηρεάστηκαν ελαφρώς δύο οχήματα μάρκας Toyota Vitz και Honda Civic τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στον ημιυπόγειο χώρο στάθμευσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Η ώρα 11.28 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Λάρνακας στην Αγλαντζιά. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με ομάδα και όχημα διάσωσης. Όχημα μάρκας Chevrolet συγκρούστηκε με όχημα μάρκας Lexus. Ένα άτομο απεγκλωβίστηκε από το όχημα μάρκας Chevrolet με την χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων. Αφού παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων τόσο στον απεγκλωβισθέντα όσο και στον οδηγό του άλλου οχήματος μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας