12/3/18

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του, τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) κ. Nick Larigakis, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, κ. Nicholas Karambelas και τον συνεργάτη-ερευνητή του Ιδρύματος του AHI (AHIF), κ. Gregory Graves. Στη συνάντηση, παρέστη και ο Πρόεδρος της ad hoc επιτροπής που λειτούργησε παλαιότερα στη Βουλή για τον Φάκελο της Κύπρου κ. Μαρίνος Σιζόπουλος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης της εν λόγω αντιπροσωπείας του AHI στην Κύπρο, σκοπός της οποίας είναι η παρουσίαση έρευνας του κ. Graves, με τίτλο “The Cyprus Crisis: A Declassified Dossier”, την Τρίτη 13 Μαρτίου, στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Συζητήθηκαν πτυχές των ιστορικών γεγονότων του 1974, όπως προκύπτουν από την έρευνα του κ. Graves.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Βουλής τίμησε το AHI ως σημαντικό θεσμό της διασποράς στις ΗΠΑ, για την πολυσχιδή του δράση και τη διαχρονική του στήριξη στην Κύπρο και στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.