30/3/18

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον Συνεργατισμό

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον Συνεργατισμό

Η Κυβέρνηση είναι σε θέση να εγγυηθεί έμπρακτα την ασφάλεια των καταθέσεων και την ασφαλή πορεία των πραγμάτων, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου αναφερόμενος στον Συνεργατισμό.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε χθες για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα από ξένους και ντόπιους επενδυτές αποτελεί την πλέον ισχυρή ένδειξη για την προοπτική του Συνεργατισμού.
Είναι δεδομένη η απόφαση της Κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία διασφαλίζει το μέλλον του Συνεργατισμού.
Ωστόσο, μια εκστρατεία ψιθύρου –που δυστυχώς φαίνεται να είναι οργανωμένη- και ανεύθυνες διαδόσεις που προκαλούν την αδικαιολόγητη εκροή καταθέσεων, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την όλη προσπάθεια.
Δυστυχώς, αυτή την εκστρατεία συνδράμουν και πολιτικές δυνάμεις, μη συνειδητοποιώντας τη ζημιά που προκαλούν ή και επιδιώκοντας ακόμη και να αποκομίσουν πολιτικό όφελος και να μιλούν για δικαίωσή τους ανεξάρτητα από τη ζημιά και το κόστος που μπορεί να προκαλέσουν στην οικονομία και την κοινωνία μας.
Όταν ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν κεφάλαια, είναι παράδοξο και εξαιρετικά ανησυχητικό ότι συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, ως παραφωνία στην ομογνωμία που σημειώθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενσπείρει τώρα αμφιβολίες και δημιουργεί κλίμα ανησυχίας. Ελπίζουμε, έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους.
Οι καταθέτες, πάντως, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν ούτε και πρέπει να παρασύρονται από ανεύθυνες φήμες και διαδόσεις. Η Κυβέρνηση είναι σε θέση να εγγυηθεί έμπρακτα την ασφάλεια των καταθέσεων και την ασφαλή πορεία των πραγμάτων».