7/3/18

Μήνυμα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων κας Ιωσηφίνας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – 8η Μαρτίου

Μήνυμα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων κας Ιωσηφίνας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – 8η Μαρτίου

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με την πάροδο των χρόνων, απέκτησε φυσικά διαφορετικό περιεχόμενο, παραμένοντας όμως πάντα σαν μέρα μνήμης και τιμής γι’ αυτές που άνοιξαν τον δρόμο των διεκδικήσεων, τον δρόμο της εκκόλαψης του μαζικού γυναικείου κινήματος που συνεχίζεται στις μέρες μας, με άλλους όμως όρους, όρους πολιτικής ατζέντας πια.
Γνωρίζοντας ότι η ανισότητα των φύλων είναι διαμορφωμένη ιστορικά και ότι τα αίτια κυρίως οφείλονται στα στερεότυπα και τις κοινωνικές προκαταλήψεις που μετακυλίστηκαν κι ευρύτερα στην κοινωνία, αναμφίβολα, κάναμε βήματα μπροστά. Οι αριθμοί και οι στατιστικές βέβαια, δεν είναι ευχάριστοι. Λένε πως για να φτάσουμε στην ουσιαστική ισότητα χρειάζονται ακόμη 200 περίπου χρόνια. Επειδή, όμως, η απογοήτευση είναι ο απόλυτος σύμμαχος της ήττας, εμείς δηλώνουμε πανέτοιμες κι αποφασισμένες να διαψεύσουμε και τους αριθμούς και τις στατιστικές.
Ως Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο τον αγώνα για προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των ανισοτήτων και διακρίσεων εις βάρος οιουδήποτε φύλου.