27/12/17

Υπουργός Γεωργίας: «Εντατικοί οι έλεγχοι κατά την περίοδο των εορτών προς διαφύλαξη της υγείας των πολιτών»

Υπουργός Γεωργίας: «Εντατικοί οι έλεγχοι κατά την περίοδο των εορτών προς διαφύλαξη της υγείας των πολιτών»
Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ο Υπουργός Γεωργίας εξέφρασε ικανοποίηση από τους έλεγχους που πραγματοποιούνται ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων. «Η υγεία των πολιτών και η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και γι’ αυτό πράττουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την υγεία των καταναλωτών, ιδιαίτερα δε κατά τη περίοδο των εορτών όπου η καταναλωτική ζήτηση είναι αυξημένη.

Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν εντατικοποιηθεί όλοι οι έλεγχοι που αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και αυτοί θα συνεχιστούν μέχρι και την ημέρα των Θεοφανείων. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι μέσα από τους εντατικούς ελέγχους διαφαίνεται η συμμόρφωση προς τους κανόνες από όλους τους επαγγελματίες στους εμπλεκόμενους τομείς και να συγχαρώ τις κτηνιατρικές αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους για τον ζήλο που επιδεικνύουν αυτές τις μέρες».

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, πέραν των ελέγχων που πραγματοποιούν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιθεωρήσεων, διενεργούν εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων εντατικούς ελέγχους σε κρεοπωλεία, υπεραγορές και στα εργαστήρια κοπής κρέατος. Επιπρόσθετα, διενεργούνται επίσημοί έλεγχοι σε σφάγια (κρέατα) που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους χώρους πωλήσεων των κρεάτων.

Ως εκ τούτου, εν όψει επικείμενων των εορτών των Χριστουγέννων έχουν πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο από τις 16 έως και τις 21 Δεκεμβρίου επιπλέον 200 εντατικοί έλεγχοι σε εργαστήρια κοπής κρεάτων, σφαγεία και σε διάφορα σημεία πώλησης.