7/11/17

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, κ. Ayoob Kara, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Τον Υπουργό συνόδευαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου του, κ. Mymon Shmila, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Sami Abu Janeb και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Συλλούρης και Kara επαναβεβαίωσαν την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν Κύπρος και Ισραήλ στην περαιτέρω σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και συνεργασίας μέσω πρακτικών βημάτων. Το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο, σημείωσε ο κ. Συλλούρης, έχει ήδη τεθεί με την πρόσφατη διοργάνωση της 2ης Τριμερούς Συνάντησης Προέδρων Κοινοβουλίων Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, που φιλοξένησε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 2 Νοεμβρίου, αλλά και την προηγηθείσα στο Ισραήλ 1η Συνάντηση ενωρίτερα φέτος και την τροχοδρόμηση συγκεκριμένων κοινών δράσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, τους τομείς της επιχειρηματικότητας, έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Οι κ.κ. Συλλούρης και Kara αντάλλαξαν, εξάλλου, απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με έμφαση στις δυνατότητες που προσφέρει η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και ανταλλαγών, προς επίτευξη του στόχου της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας.