30/11/17

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, κ. Huang Xingyuan. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν μια πρώτη αποτίμηση της πολύ πρόσφατης και επιτυχούς επίσκεψης του κ. Συλλούρη στη φίλη χώρα, που περιλάμβανε πέραν της Κινεζικής πρωτεύουσας και επαφές στη Σαγκάη και τη Γκουαγκτζού (Καντόνα).

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρέσβης της Κίνας αναφέρθηκαν στις πολύ στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, ιδιαίτερα δε στον πολιτιστικό, τον εμπορικό και τον τουριστικό τομέα, όπως άλλωστε διεφάνη και κατά την επίσκεψη.

Οι κ.κ. Συλλούρης και Huang αναφέρθηκαν, επίσης, συγκεκριμένα στις επαφές του Προέδρου της Βουλής στην Κίνα και ιδιαίτερα στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της χώρας, κ. Zhang Dejiang και επαναβεβαίωσαν εκατέρωθεν τη δέσμευση των δύο πλευρών για ακόμη μεγαλύτερη προώθηση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρέσβης της Κίνας συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για τροχοδρόμηση των περαιτέρω δράσεων των δύο πλευρών στα πλαίσια της μετάφρασης των άριστων σχέσεων σε πρακτικότερα αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε, τέλος, τον κ. Huang για την ουσιαστική συμβολή του ιδίου και της Πρεσβείας του στη διοργάνωση και την επιτυχία της επίσκεψης.
____________