10/10/17

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Επικεφαλής του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Επικεφαλής του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ
O Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα 10 Οκτωβρίου 2017 συνάντηση στο Γραφείο του, με τoν Επικεφαλής του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ Στρατηγό Esa Pulkkinnen, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Επικεφαλής του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ.

Ο κ. Υπουργός, αφού καλωσόρισε τον Στρατηγό Pulkkinnen, τον ευχαρίστησε για τον ενεργό ρόλο του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας και ειδικότερα για την προετοιμασία της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Στη συνέχεια ο κ. Φωκαΐδης υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως συνεισφορέας ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και επανέλαβε την εκφρασθείσα βούληση της Κύπρου για πλήρη και ενεργό συμμετοχή στη νέα αρχιτεκτονική άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ.

Σημείωσε επίσης την πρόθεση για διάθεση υποδομών που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Ο Στρατηγός Pulkkinnen ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας για την εξαίρετη φιλοξενία και τόνισε ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς μπορεί να υπηρετήσει στο Στρατιωτικό Επιτελείο της ΕΕ και στη Στρατιωτική Δυνατότητα Σχεδίασης και Διεξαγωγής Επιχειρήσεων (Military Planning and Conduct Capability).