12/10/17

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταβαίνει στην Αγία Πετρούπολη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταβαίνει στην Αγία Πετρούπολη



Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σώματος, κ. Δημήτρη Συλλούρη, μεταβαίνει στην Αγία Πετρούπολη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 137ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες θα διεξαχθούν από 14 μέχρι 18 Οκτωβρίου 2017. Την αντιπροσωπία αποτελούν οι βουλευτές, κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, κ.κ. Νίκος Τορναρίτης και Μαρίνος Μουσιούττας και κα Άννα Θεολόγου. Παράλληλα με τη Διάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο του Συνδέσμου των Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων, στο οποίο θα λάβει μέρος η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, κα Βασιλική Αναστασιάδου. Την αντιπροσωπία συνοδεύουν η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, κα Αυγούστα Χρίστου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κα Έλενα Περσιάνη.

Το κύριο θέμα, που θα απασχολήσει τη Συνέλευση, έχει τίτλο «Προωθώντας τον πολιτιστικό πλουραλισμό και την ειρήνη μέσω του δια-θρησκειακού και διεθνοτικού διαλόγου». Άλλα βασικά θέματα συζήτησης αφορούν στη διατήρηση της ειρήνης προς επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και την 20η επέτειο της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τη Δημοκρατία.

Με την ευκαιρία της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να έχει συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών, καθώς και με τον Πρώτο Αντιπρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Nikolay Fedorov, ως εκ των φιλοξενούντων τη Συνέλευση. Ο κ. Συλλούρης θα έχει, εξάλλου, επαφές με αξιωματούχους και άλλους τοπικούς παράγοντες της Αγίας Πετρούπολης.