20/10/17

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Υπουργό Διασποράς της Αρμενίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης είχε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Διασποράς της Αρμενίας κα Hranush Hakobyan, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο έπειτα από πρόσκληση του Επιτρόπου Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου.

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι ισχυροί ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί Κύπρου και Αρμενίας, οι οποίοι μεταφράστηκαν διαχρονικά σε σχέσεις στενές και αδελφικές, και σε σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης τόσο σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λαών.

Η κα Hakobyan συνεχάρη τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εκλογή της κας Στέλλας Κυριακίδου ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπενθυμίζοντας τη σταθερή στήριξη της χώρας της σε θέματα που αφορούν στην Κύπρο, σε όλα τα διεθνή βήματα.

Η Υπουργός Διασποράς εξέφρασε επίσης ευχαριστίες προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη διαχρονική στήριξή της στους αγώνες της Αρμενίας, καθώς και για τις σχετικές αποφάσεις και ψηφίσματα του Κυπριακού Κοινοβουλίου. Αναφερόμενη, δε, στη λειτουργία των αρμένικων σχολείων στην Κύπρο, η κα Hakobyan εξέφρασε εκτίμηση για τη στήριξη που η αρμενική κοινότητα στην Κύπρο τυγχάνει και στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ο αγώνας της Κύπρου και της Αρμενίας είναι κοινός ενάντια στην ξένη επιθετικότητα και τον βίαιο ξεριζωμό και επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Βουλής προς την Αρμενία και τον λαό της.

Στη συνάντηση του κ. Συλλούρη και της κα Hakobyan παρέστησαν ο Επίτροπος Προεδρίας και ο αντιπρόσωπος της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.

-------------------------