4/9/17

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την επικείμενη Σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ, χθες

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την επικείμενη Σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ, χθες





Ένδειξη της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης, η οποία φέρνει πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα αποτελεί η πραγματοποίηση της Συνόδου των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ που θα λάβει χώρα στην Λευκωσία, στις 10 Οκτωβρίου, ανέφερε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Εκπρόσωπος κληθείς να αναφερθεί στις εργασίες της επικείμενης Συνόδου είπε ότι «είναι μια ένδειξη αυτής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που φέρνει πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Πρόκειται για μια σημαντικότατη Σύνοδο. Θα παρευρεθούν οι Πρωθυπουργοί των χωρών που συμμετέχουν στις χώρες του Νότου, με μια πλούσια ημερήσια διάταξη, για θέματα που αφορούν στην ΕΕ.

Τη Σύνοδο στην Λευκωσία θα ακολουθήσει ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες και άρα τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο σχετίζονται και με την ημερήσια διάταξη των Βρυξελλών, όπως είναι θέματα Οικονομίας, Ενέργειας, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Σίγουρα ένα θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει, λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, είναι οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Θεωρούμε ως ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη Σύνοδο και το γεγονός ότι φιλοξενείται στην Κύπρο. Είναι η πρώτη τέτοιου επιπέδου Σύνοδος που θα γίνει στη χώρα μας και εργαζόμαστε έτσι ώστε να είναι απόλυτα επιτυχής».