8/8/17

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο




Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 7ης Αυγούστου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 8ης Αυγούστου 2017 ανταποκρίθηκε σε 19 κλήσεις για βοήθεια, 11 πυρκαγιές και 8 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 07.49 χθες λήφθηκε κλήση για αντιμετώπιση διαρροής υλικού (χλωρίνη) από μηχανοστάσιο πισίνας σε συγκρότημα τουριστικών διαμερισμάτων στην οδό Φώτη Πίττα στο δρόμο Σωτήρας προς Φρέναρος. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με 2 πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένου ομάδα και όχημα χημικών. Στο μηχανοστάσιο είχαν προηγηθεί εργασίες συντήρησης της πισίνας. Αφού έγινε διακοπή της παροχής χλωρίνης στο αντλιοστάσιο με κλείσιμο της βαλβίδας στη συνέχεια μικρή ποσότητα χλωρίνης περισυλλέχθηκε και τοποθετήθηκε σε ασφαλή χώρο με την χρήση στολών αντιμετώπισης χημικών και αναπνευστικών συσκευών.

Η ώρα 23.20 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αυτοκίνητο μάρκας Hyundai το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο παρά το ξωκλήσι Αγ. Γεωργίου στο Χωριό Χούλου. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Στρουμπιού με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.23. Από την πυρκαγιά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές υπέστη και ένα ξύλινο παράθυρο του εξωκλησιού. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.