10/7/17

Οι φοιτητές των πανεπιστημίων ενημερώνονται για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορία προσώπων

Οι φοιτητές των πανεπιστημίων ενημερώνονται για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορία προσώπων
Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με σκοπό την αλλαγή των αντιλήψεων πάνω στο θέμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας προσώπων θα τύχουν φοιτητές και φοιτήτριες που φοιτούν στον κλάδο Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick.

Μέσα στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών 2014-2017, ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΕΜΔΓ) και η Επιτροπή κατά της Βίας και Εμπορίας Προσώπων του ΕΜΔΓ ανακοινώνουν την έναρξη σειράς σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διακίνηση και εμπορία προσώπων.

Πιστεύουμε ότι η σειρά αυτών των σεμιναρίων/εργαστηρίων θα συμβάλει σημαντικά στον τομέα της πρόληψης και μείωσης της ζήτησης σεξουαλικών υπηρεσιών, αφού η ζήτηση αποτελεί τον βασικό παράγοντα αύξησης του εγκλήματος της διακίνησης και εμπορίας προσώπων. Ευελπιστούμε ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία διεξαγωγής τέτοιων σεμιναρίων/εργαστηρίων και σε άλλα ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια του τόπου μας.