14/7/17

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να παραδώσει το υλικό που συγκεντρώθηκε ή και χρησιμοποιήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τον «Φάκελο της Κύπρου» και το οποίο ήταν κατατεθειμένο στα αρχεία της Βουλής των Ελλήνων.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος, η Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τον «Φάκελο της Κύπρου», με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Αθανασίου, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Συλλούρης, υποδεχόμενος τον κ. Βούτση, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του τόσο προς την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και προς τη Βουλή των Ελλήνων για την παράδοση του υλικού που περιέχεται στον «Φάκελο της Κύπρου». Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η παράδοση του «Φακέλου της Κύπρου» είναι το επιστέγασμα συστηματικών προσπαθειών και αποτέλεσμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Εξήρε δε το ρόλο που επιτέλεσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου και η προκάτοχός του ιδίου στη Βουλή των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα ότι, στο άμεσο μέλλον, το υλικό του «Φακέλου της Κύπρου» θα αποτελέσει βάση και για σημαντικό επιστημονικό έργο.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου μίλησαν στην Ειδική Συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου έγινε και η επίσημη παράδοση και παραλαβή του υλικού του «Φακέλου της Κύπρου», με την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου.