28/7/17

Κυβέρνηση και συντεχνίες των ιατρών υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο για την εφαρμογή του ΓεΣΥ

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη υπεγράφη σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο,
συμφωνία πλαίσιο μεταξύ της Κυβέρνησης και των συντεχνιών των ιατρών ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΣΕΣΙΚ για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), μέσω της αναγκαίας αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των δημόσιων νοσηλευτηρίων και της σταδιακής αυτονόμησής τους.

Επίσης η συμφωνία πλαίσιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρόνοιες για εργασιακά θέματα όπως η δημιουργία και η θεσμοθέτηση νέων οργανογραμμάτων και δομών και κατανομή του υφιστάμενου προσωπικού ανά δημόσιο νοσηλευτήριο /κλινική/επαρχία, θέματα που αφορούν το ωράριο εξυπηρέτησης ασθενών και ζητήματα που άπτονται των οικονομικών απολαβών του ιατρικού προσωπικού.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, τη συμφωνία πλαίσιο υπέγραψε ο Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης.

Σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ηγεσία των συντεχνιών, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, η οποία προηγήθηκε της τελετής υπογραφής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημασία της στενής και αγαστής συνεργασίας ανάμεσα σε Κυβέρνηση και συντεχνίες των ιατρών, πάντοτε προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα.

Από πλευράς τους οι εκπρόσωποι της ηγεσίας των συντεχνιών αναφέρθηκαν στον καταλυτικό ρόλο του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επίτευξη της συμφωνίας, πάντοτε με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.