29/6/17

Ο Υπ. Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων επαρχίας Λάρνακας, για συζήτηση ποικίλων θεμάτων

Ο Υπ. Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων επαρχίας Λάρνακας, για συζήτηση ποικίλων θεμάτων



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων Επαρχίας Λάρνακας, που έγινε στη Σκαρίνου, με σκοπό την επί τόπου εξέταση αιτημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και η κάθε κοινότητα ξεχωριστά.

Στη σύσκεψη, που ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών σε περιφερειακό επίπεδο, έλαβαν μέρος οι κοινότητες: Άγιοι Βαβατσινιάς, Βαβατσινιά, Βάβλα, Κάτω Δρυς, Κάτω Λεύκαρα, Λάγια, Μελίνη, Οδού, Ορά, Άγιος Θεόδωρος, Κοφίνου, Καλαβασός, Χοιροκοιτία, Σκαρίνου. Συμμετείχαν, επίσης, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, συναρμόδιοι λειτουργοί άλλων κυβερνητικών Τμημάτων και Υπηρεσιών και εκπρόσωποι κομμάτων.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν προτάσεις των Κοινοτήτων που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, βελτίωση του οδικού δικτύου, αναπαλαιώσεις και συντήρηση κτιρίων, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, δημιουργία χώρων πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας, καθώς και θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και υγεία των κατοίκων.

Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών για την επίλυση προβλημάτων, καθώς και καθοδήγηση των κοινοτήτων στις ενέργειες που χρειάζεται να προωθηθούν.