21/6/17

Διαπίστευση νέου Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στη Γενεύη στο Γραφείο ΟΗΕ και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ)

Διαπίστευση νέου Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στη Γενεύη στο Γραφείο ΟΗΕ και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ)




Ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στους Διεθνείς Οργανισμούς με έδρα την Γενεύη Πρέσβης κ. Γιώργος Κασουλίδης επέδωσε στις 16 Ιουνίου 2017 τα διαπιστευτήριά του στον Γενικό Διευθυντή του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη κ. Michael Møller.

Καλωσορίζοντας τον νέο Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου, ο κ. Møller αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων του Γραφείου του ΟΗΕ στην Γενεύη, καθώς και στις διάφορες πρωτοβουλίες που αυτό έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα στους τομείς της αρμοδιότητάς του.

Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε, από την πλευρά του, τον Γενικό Διευθυντή για την ενημέρωση και εξέφρασε την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις δράσεις του Γραφείου. Δραττόμενος της ευκαιρίας, επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου προς τον ΟΗΕ για την αδιάλειπτη ενασχόληση με το Κυπριακό, με στόχο την πολυπόθητη επίλυση του προβλήματος.

Την ίδια μέρα επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), κ. Roberto Azevêdo, ως νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου. Ο κ. Κασουλίδης επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Κύπρου, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις προσπάθειες εδραίωσης και ενδυνάμωσης του πολυμερούς εμπορικού συστήματος.

Από δικής του πλευράς ο κ. Azevêdo εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στο έργο του ΠΟΕ, προσθέτοντας ότι προσβλέπει σε συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας.