17/5/17

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών στην τελετή βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Φιλοτελικό Διαγωνισμό

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών στην τελετή βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Φιλοτελικό Διαγωνισμό




Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρίας για να απονέμω σήμερα τα Βραβεία και τα Διπλώματα σε 11 μαθητές της Β’ τάξης των Δημόσιων Γυμνασίων και των Ιδιωτικών σχολείων της Κύπρου μας, οι οποίοι πρώτευσαν στον γραπτό Παγκύπριο Μαθητικό Φιλοτελικό Διαγωνισμό 2016-2017.

Ο 17ος Παγκύπριος αυτός φιλοτελικός διαγωνισμός οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2001 και από τότε έχει συμβάλει στο να ευαισθητοποιήσει πέραν των 4.400 μαθητών, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε αυτόν και από τους οποίους 224 βραβεύτηκαν, ενώ 372 υπέβαλαν αίτηση για να γίνουν μέλη της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας.

Στα τελευταία χρόνια, 14 από τα παιδιά, με τη στήριξη των καθηγητών και των γονέων, πέτυχαν να δημιουργήσουν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς αξιόλογες συλλογές, οι οποίες έλαβαν μέρος σε διεθνείς εκθέσεις και παγκόσμιους διαγωνισμούς κερδίζοντας χάλκινα, αργυρά και χρυσά μετάλλια.

Βέβαια η τεράστια ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας στην εποχή μας αποτελεί μεν εντυπωσιακό γεγονός και σημαντική πρόοδο στην επικοινωνία και στην ενημέρωση, αλλά έχει και τα αρνητικά της και τους γνωστούς κινδύνους της για τους νέους. Η επαφή με το γραμματόσημο που μεταξύ άλλων είναι έργο τέχνης και πολιτισμού δεν προκαλεί κανέναν απολύτως κίνδυνο. Αντίθετα καλλιεργεί πνευματικά, ψυχικά και αισθητικά και προστατεύει τους νέους μας.

Αγαπητά μου παιδιά σας συγχαίρω γιατί επιλέξατε τον δημιουργικό αυτό διαγωνισμό με τον οποίο επιτυγχάνεται με έναν ευχάριστο τρόπο η προώθηση και η επιβράβευση της έρευνας και της μελέτης στον τομέα του φιλοτελισμού και η επικοινωνία των ιδεών και των αξιών ανάμεσα στα άτομα και τους λαούς.

Συγχαίρω τους αρμόδιους συνεργαζόμενους φορείς – το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και την Κυπριακή Φιλοτελική Εταιρεία - που επέλεξαν αυτό το συγκεκριμένο θέμα – «Το Φυσικό Περιβάλλον και τα Κυπριακά Γραμματόσημα» - το οποίο καλλιεργεί στάσεις και αξίες όπως, η διατήρηση και η μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος, η εκτίμηση της αξίας του και η συμβολή του στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο και τα άτομα με διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές γλώσσες και θρησκείες.

Συγχαίρω επίσης όλους εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές, που επιλέξατε εθελοντικά να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και να ασχοληθείτε με την έρευνα και τη συγγραφή έκθεσης, η οποία τελικά σας οδήγησε στην επιτυχία.

Εύχομαι ολόψυχα η σημερινή επιτυχία σας να σας οδηγήσει στην αναζήτηση και άλλων επιτυχιών στη ζωή σας για το καλό το δικό σας και το καλό της Κύπρου μας.