17/5/17

Ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών

Ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών


       "Η απόφαση BREXIT του βρετανικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή χωρίς εκφοβισμούς ή άσκηση πιέσεων στις διαπραγματεύσεις. Η όποια συμφωνία υπάρξει μεταξύ ΕΕ και Ηνωμ. Βασιλείου πρέπει να διασφαλίζει πως τα κοινωνικά δικαιώματα, τα εργασιακά κεκτημένα, τα πρότυπα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος δεν θα υποβαθμιστούν. Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο". Αυτά τόνισε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη παρουσία και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ. Θέμα της συζήτησης ήταν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το BREXIT στις 29 Απριλίου.

       O κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως η απόφαση BREXIT πρέπει να προβληματίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες καθώς αντανακλά τα σοβαρά προβλήματα της Ένωσης και εκφράζει την δυσαρέσκεια που κυριαρχεί στους πολίτες για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούνται και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Όπως επισήμανε, είναι για αυτόν τον λόγο που δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το BREXIT ως πρόσχημα για να νομιμοποιηθεί η εμβάθυνση ενός νεοφιλελεύθερου μοντέλου και η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.

     Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Ιρλανδίας χαιρετίζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου που αναφέρονται στην Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, στη σημαντικότητα στήριξης της ειρηνευτικής διαδικασίας καθώς και στην ανάγκη να μην υπάρξουν σκληρά σύνορα.