29/3/17

Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάριος Δημητριάδης συμμετείχε σε Υπουργικές Διασκέψεις της ΕΕ στη Μάλτα

Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάριος Δημητριάδης συμμετείχε σε Υπουργικές Διασκέψεις της ΕΕ στη Μάλτα




Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάριος Δημητριάδης συμμετείχε στις εργασίες Υπουργικών Διασκέψεων των ΚΜ της ΕΕ σχετικά με την οδική ασφάλεια και τη ναυτιλία που διοργάνωσε η Μαλτέζικη Προεδρία και πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Μάλτα.

Κατά την Υπουργική Διάσκεψη σχετικά με την οδική ασφάλεια, καταγράφηκε η υφιστάμενη κατάσταση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν στο μέλλον, ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος μείωσης των θανάτων από οδικές συγκρούσεις. Ο κ. Δημητριάδης, σε παρέμβασή του, ανέδειξε το ρόλο της οδικής ασφάλειας στα πλαίσια των ευρύτερων ευρωπαϊκών πολιτικών για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και παρουσίασε ακροθιγώς το εθνικό πλαίσιο δράσης, το Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας της περιόδου 2012-2020. Καταγράφοντας τα επιτυχημένα αποτελέσματα της Κύπρου στην οδική ασφάλεια τη χρονιά που μας πέρασε, ζήτησε όπως τεθούν πιο φιλόδοξοι πανευρωπαϊκοί στόχοι και τολμηρές δράσεις που θα υποστηρίξουν την υλοποίηση αυτών των στόχων. Τέλος, υιοθετήθηκε η διακήρυξη της Βαλέτας για την οδική ασφάλεια.

Στην Υπουργική Διάσκεψη για τη ναυτιλία συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της ΕΕ σε ότι αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές μέχρι το 2020 και υιοθετήθηκε η διακήρυξη της Βαλέτας. Σε παρέμβαση του, ο κ. Δημητριάδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Μαλτέζικης Προεδρίας να συμπεριλάβει το θέμα στο πρόγραμμά της, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για την οικονομία της ΕΕ η βιωσιμότητα του ναυτιλιακού κλάδου. Υπογράμμισε, επίσης, ότι θα πρέπει να προωθηθούν συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, και όλα τα Κράτη Μέλη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ναυτιλιακή βιομηχανία απαιτείται να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Υπουργός συμμετείχε επίσης ως ένας από τους κύριους ομιλητές σε Ναυτιλιακό Συνέδριο που διοργάνωσε η Μαλτέζικη Προεδρία στις 28 Μαρτίου, το οποίο παρακολούθησαν ενδιαφερόμενοι από τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τις ναυτιλιακές διοικήσεις Κρατών Μελών της ΕΕ αλλά και τρίτων χωρών. Ο κ. Δημητριάδης, ως καλεσμένος στο πάνελ με θέμα το μέλλον του ευρωπαϊκού ναυτιλιακού κλάδου, παρέθεσε την άποψή του αναλύοντας την τρέχουσα κατάσταση και προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις για τη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.