28/3/17

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα παραχωρήσει τους χώρους του παλαιού ΓΣΠ στον Δήμο Λευκωσίας

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα παραχωρήσει τους χώρους του παλαιού ΓΣΠ στον Δήμο Λευκωσίας





Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για την αξιοποίηση του παλαιού ΓΣΠ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης προέβη στην ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:

«Μόλις ολοκληρώθηκε ακόμα μια συνάντηση για την αξιοποίηση των χώρων του παλιού ΓΣΠ. Εξετάστηκε από τον Υπουργό και τους αρμόδιους Λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών (Πολεοδομία, Κτηματολόγιο) συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου. Έχουμε έρθει σε συμφωνία να παραχωρηθεί ο χώρος του παλαιού ΓΣΠ στον Δήμο, με στόχο να κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και στο επίπεδο του δρόμου πάρκο, όπως άλλωστε ζήτησαν και οι δημότες Λευκωσίας σε δημοψήφισμα (που έγινε επί Δημαρχίας Ελένης Μαύρου)».

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει περίπου σε 1,5 με 2 έτη, χρόνος που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και να προκηρυχθούν οι προσφορές.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο Δήμαρχος ζήτησε και πήρε. Όχι για τον εαυτό του, αλλά για την πόλη του. Μας έχει φέρει συγκεκριμένη πρόταση που είναι πειστική. Ο ίδιος ο Δήμος έχει ήδη στα ταμεία του 6 εκ. ευρώ και μπορεί να ξεκινήσει το έργο. Θα εξεύρει, επίσης, άλλα 3 εκ. ευρώ. Τα υπόλοιπα θα κληθεί να τα καταβάλει το κράτος. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 15,5 εκ. ευρώ, περίπου».