31/3/17

Ενημέρωση των πανεπιστημίων για τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας κατά της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία

Ενημέρωση των πανεπιστημίων για τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας κατά της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία




Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Μαρτίου 2017 στο Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού (ΥΠΠ) συνάντηση μεταξύ της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ) και του Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ.), με εκπροσώπους των δημοσίων και ιδιωτικών Ανώτατων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κύπρου. Χαιρετισμό στη συνάντηση απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ κα Αίγλη Παντελάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση των πανεπιστημίων για τον ρόλο και τις δράσεις της ΟΑΠ και του ΠΑ.ΒΙ.Σ. και τη διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και της παραβατικότητας στον χώρο του σχολείου. Προϋπόθεση για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και της παραβατικότητας στον χώρο του σχολείου είναι η δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων/δράσεων και ο σχεδιασμός ολιστικών και συστημικών παρεμβάσεων που στηρίζονται στην επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση.

Στην ενημερωτική συνάντηση έγινε παρουσίαση της δομής των δύο φορέων του ΥΠΠ, του έργου και της δράσης που επιτελούν, καθώς και των δεδομένων και πεπραγμένων απο την σύστασή τους μέχρι σήμερα. Στη συνάντηση διερευνήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ ΟΑΠ/ΠΑ.ΒΙ.Σ. με τα Ανώτατα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης και εφαρμογής προγραμμάτων στήριξης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.