19/1/17

Ο ΥΠΑΜ χαιρέτησε ημερίδα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Frederick σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο ΥΠΑΜ χαιρέτησε ημερίδα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Frederick σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα: «Οι Διεθνείς εξελίξεις στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία: H πρόκληση στη σταθερότητα, την ενέργεια και την ασφάλεια» που διοργάνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο Frederick, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Υπουργός αφού συγχάρηκε τους διοργανωτές, σημείωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού γι’ αυτό και μέσα από τη λειτουργία της Ακαδημίας Άμυνας, Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων επιδιώκεται η εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων αλλά και η πλήρης αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Ο κ. Φωκαΐδης έκανε επίσης αναφορά στην πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, σε σχέση με τη σύσταση του Σώματος Αμυντικής Διπλωματίας, η οποία δίνει την δυνατότητα στο Υπουργείο, όπως είπε, να εμβαθύνει στον τομέα της αμυντικής διπλωματίας, ο οποίος σήμερα προϋποθέτει εξειδίκευση και συνεχή εκπαίδευση. «Αυτά είναι σημαντικά και αποδίδουν ήδη αποτελέσματα μαζί με άλλες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στην κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο κ. Υπουργός, σημειώνοντας ότι η Κύπρος για πρώτη φορά από το 1960, έχει υπογράψει αμυντικές και στρατιωτικές συμφωνίες με όλες τις γειτονικές χώρες, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές και φίλες χώρες. Το γεγονός αυτό ενισχύει σημαντικά, όπως σημείωσε, τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως συνεισφορέας ασφάλειας και σταθερότητας σε μια εύθραυστη και ταραγμένη περιοχή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο τέως Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγητής Γρηγόριος Τσάλτας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Αντρέας Χρυσοστόμου και ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης.