14/12/16

Ο Επίτροπος Navracsics επισκέπτεται την Κύπρο

Ο Επίτροπος Navracsics επισκέπτεται την Κύπρο
για να συμμετάσχει σε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες και να συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης για προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού
Βρυξέλλες, 14 Δεκεμβρίου 2016
Στις 14-15 Δεκεμβρίου, ο ευρωπαίος Επίτροπος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, κ. Tibor Navracsics , θα συμμετάσχει σε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες στην Κύπρο, ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας της Επιτροπής να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον τρόπο λειτουργίας της.
Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Κύπρο, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, κ. Κώστα Καδή, και με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη. Θα έχει επίσης μια κοινή συνάντηση στη Βουλή με τους προέδρους και τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών Παιδείας και Πολιτισμού και Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα αποτελέσματα της έκθεσης παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για την Κύπρο που δημοσιεύθηκε από την Επιτροπή στις αρχές Νοεμβρίου και η πρωτοβουλία Επένδυση στη Νεολαία της Ευρώπης που εγκρίθηκε από την Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα και μέσω της οποίας η Επιτροπή εγκαινίασε το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.
Όσον αφορά μελλοντικές πρωτοβουλίες, ο Επίτροπος θα συζητήσει τη στρατηγική για τον εκσυγχρονισμό της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των βασικών δεξιοτήτων, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και της διδασκαλίας θεμελιωδών αξιών. Θα αναφερθεί επίσης στην εκστρατεία μέσα στο 2017 για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Erasmus +, την επικείμενη Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα της Πάφου για το 2017 καθώς και το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2018.
(Για περισσότερες πληροφορίες: Μπάμπης Μεταξάς — Τηλ.:  22 817 576, Nathalie Vandystadt — Τηλ.: + 32 229 67083, Joseph W aldstein — Τηλ.: + 32 229 56184)