14/12/16

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει εντολή από λαό να διαπραγματευτεί την κατάλυση του Κράτους. Αυτό που επιχειρεί ο κ. Αναστασιάδης εκφεύγει κάθε πολιτικής ηθικής νομιμότητας.
14 Δεκ. 16
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά τη ψεσινή του δήλωση παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια ότι υπάρχει πρόβλημα και ζήτημα αποκλεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη διάσκεψη της Γενεύης.
Το θετικό είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης έστω και εκ των υστέρων αναγνωρίζει το πρόβλημα και το λάθος του να μη διασφαλίσει πρώτα τη συμμετοχή Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά να συμφωνήσει για τη διάσκεψη.
Το αρνητικό είναι ότι ενώ αναγνωρίζει το πρόβλημα,  αρνείται να το  θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών  για να πετύχει δήθεν συγκλίσεις σε άλλα θέματα και να μην χαλάσει το καλό κλίμα.
Φαίνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης αδυνατεί ακόμα να αντιληφθεί ότι καμία πρόοδος σε κανένα κεφάλαιο δεν έχει σημασία αν δεν διασφαλιστεί η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας  η οποία αποτελεί τη μόνη πραγματική ασπίδα και ασφάλεια του Κυπριακού λάου.
Από την απάντηση του βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα πως είναι αποφασισμένος να παραστεί στη διάσκεψη της Γενεύης έστω και αν δεν θα συμμετέχει επίσημα η Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που περικλείει η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποτελεί πάγιο στόχο της Τουρκίας.
Κανένας λαός δεν διαπραγματεύεται την κατάλυση του Κράτους του. Ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει εντολή από λαό να διαπραγματευτεί την κατάλυση του Κράτους. Αυτό που επιχειρεί ο κ. Αναστασιάδης εκφεύγει κάθε πολιτικής ηθικής νομιμότητας.