23/12/16

Δηλώσεις Υπουργού Γεωργίας κατά την επίσκεψή του σε αγορές της επαρχίας Λευκωσίας

Δηλώσεις Υπουργού Γεωργίας κατά την επίσκεψή του σε αγορές της επαρχίας Λευκωσίας

Αγορές της επαρχίας Λευκωσίας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

Κατά την επίσκεψη ο Υπουργός Γεωργίας προέβη σε δηλώσεις προς δημοσιογράφους στις οποίες εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο από τους έλεγχους που έχουν διενεργηθεί, όσο και με την συμμόρφωση προς τους κανόνες από τους διάφορους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η υγεία των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Γι’ αυτόν τον λόγο αυτές τις μέρες, από τις αρχές Δεκεμβρίου, έχουν εντατικοποιηθεί όλοι οι έλεγχοι που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων. Ενδεικτικά την τελευταία εβδομάδα έχουν πραγματοποιηθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες 400 δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε εργαστήρια κοπής κρεάτων, σφαγεία και σε διάφορα σημεία πώλησης. Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά. Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν ήταν τεχνικής φύσεως, όπως θέματα σήμανσης κτλ για τα οποία έχουν επιβληθεί κάποια διοικητικά πρόστιμα. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τον τρόπο που οι επαγγελματίες μας χειρίζονται τα σφαγεία. Να συγχαρώ επίσης τις Κτηνιατρικές, αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους για τον ζήλο που επιδεικνύουν αυτές τις μέρες. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι και την ημέρα των Θεοφανείων».