30/12/16

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ προς τον Ραούλ Κάστρο για την 58η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ προς τον Ραούλ Κάστρο για την 58η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης



Με την ευκαιρία της 58ης επετείου της Κουβανικής Επανάστασης, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κούβας και Γραμματέα της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, Ραούλ Κάστρο:


«Αγαπητέ σύντροφε Ραούλ,

Από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και εμένα προσωπικά εκφράζω θερμές συναγωνιστικές ευχές στο λαό, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στην κυβέρνηση της Κούβας με την ευκαιρία της 58ης επετείου της Νίκης της Επανάστασης. Η ανατροπή της αμερικανόδουλης δικτατορίας Μπατίστα και η έναρξη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Κούβα αποτελεί ένα λαμπρό ορόσημο στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και μια ακατάλυτη πηγή έμπνευσης για τους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου.

Φέτος είναι η πρώτη επέτειος της Επανάστασης χωρίς τη φυσική παρουσία του Φιντέλ. Ο θάνατος του Φιντέλ όχι μόνο δεν θα σημάνει το τέλος της Επανάστασης όπως προπαγανδίζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αλλά, αντίθετα, έγινε αφορμή για να δει ολόκληρη η ανθρωπότητα τη βαθιά αγάπη του κουβανικού λαού προς το Φιντέλ αλλά –προπαντός- και πόσο βαθιά ριζωμένα είναι στη συνείδηση των Κουβανών τα ιδανικά του σοσιαλισμού, η πατριωτική αξιοπρέπεια και ο διεθνισμός. Η Κουβανική Επανάσταση είναι μια γνήσια επανάσταση του λαού για το λαό και ως τέτοια έχει τη δύναμη να αντέχει και να προχωρεί μπροστά.

Τα επιτεύγματα της Κούβας στην κοινωνική πρόνοια, την επιστήμη, την παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που πραγματοποιήθηκαν μάλιστα μέσα σε συνθήκες αποκλεισμού και συνεχούς υπονόμευσης από τις ΗΠΑ, αποτελούν ζωντανή απόδειξη των δυνατοτήτων και των προοπτικών του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Παράλληλα, η διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύσσει η Κούβα προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, αποδεικνύει ότι παρότι η Κούβα δεν έχει οικονομικά περισσεύματα, διαθέτει περίσσευμα ανθρωπισμού και ανιδιοτέλειας. Ο λαός της Κύπρου είχε πάντοτε την αμέριστη πολιτική, διπλωματική και ηθική συμπαράσταση της Κούβας στον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της ενότητας της πατρίδας μας. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεπής αλληλεγγύη στη βάση αρχών προς την Κύπρο, θα συνεχιστεί και μέσα στη σημερινή κρίσιμη φάση που διέρχεται το Κυπριακό.

Αγαπητέ σύντροφε Ραούλ,

Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν υποχρεωθεί να αλλάξουν τακτική έναντι της Κούβας, αλλά συνεχίζουν να έχουν στρατηγικό στόχο την ανατροπή της Επανάστασης. Γνωρίζουμε επίσης τις δυσκολίες και προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Κούβα μέσα στις σημερινές διεθνείς οικονομικές συνθήκες. Το ΑΚΕΛ εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας στην υπεράσπιση της Επανάστασης και την καθοδήγηση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στη χώρα. Εκφράζουμε την αποφασιστικότητα των ΑΚΕΛιστών να συνεχίσουν να ενώνουν τη φωνή τους με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης προς την Κούβα με στόχο τον τερματισμό του αμερικανικού αποκλεισμού σε βάρος της χώρας σας. το κλείσιμο της αμερικανικής βάσης του Γκουαντάναμο και την επιστροφή του εδάφους στην Κούβα. καθώς και την προάσπιση της Επανάστασης από τις πολύμορφες προσπάθειες υπονόμευσής της.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Άντρος Κυπριανού
Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ»


30/12/2016