17/11/16

Ο Ν. Συλικιώτης στη Γερμανία με την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά

Ο Ν. Συλικιώτης στη Γερμανία με την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά



Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, έχει μεταβεί στη Γερμανία για να συμμετέχει στη συνεδρία του Γραφείο της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Έρφουρτ από τις 16 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Τα κυριότερα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι η προσφυγική κρίση και η ανάγκη ανάπτυξης μιας ανθρωπιστικής προσέγγισης για στήριξη των προσφύγων, ο αγώνας ενάντια στις φασιστικές ακροδεξιές δυνάμεις καθώς και οι εμπειρίες της αριστεράς από την συμμετοχή σε κυβερνήσεις.

Ο κος Συλικιώτης, ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ήταν σήμερα ένας από τους κύριους ομιλητές στη συζήτηση που διεξήχθη αναφορικά με τις εμπειρίες της αριστεράς στην κυβέρνηση. Στην τοποθέτησή του, ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως παρόλο που υπάρχουν πολλά προβλήματα και ανυπέρβλητα εμπόδια, τα οποία πολλές φορές εμποδίζουν την αριστερά από το να έχει πραγματικά την εξουσία, εν τούτοις, είναι σημαντικό τα αριστερά κόμματα να διεκδικούν την διακυβέρνηση, με στόχο την υλοποίηση μιας ριζοσπαστικής, προοδευτικής, φιλολαϊκής πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων και ευρύτερα του λαού.