11/11/16

Ιρλανδοί εμπειρογνώμονες στηρίζουν το Υπουργείο Παιδείας στα θέματα επαγγελματικής μάθησης των εκπαιδευτικών

Ιρλανδοί εμπειρογνώμονες στηρίζουν το Υπουργείο Παιδείας στα θέματα επαγγελματικής μάθησης των εκπαιδευτικών



Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Υ.Π.Π.), Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εμπειρογνωμόνων από την Ιρλανδία, με σκοπό την μελέτη του συστήματος επαγγελματικής μάθησης των εκπαιδευτικών μας. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τη διεύθυνση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι), καθώς και με διευθυντές σχολείων. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή και της Γενικής Διευθύντριας του Υ.Π.Π. κ. Αίγλης Παντελάκη με τους εμπειρογνώμονες από την Ιρλανδία, καθώς και με την κ. Sylwia Czort, εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (πρώην Ομάδα Υποστήριξης της Κύπρου – Support Group for Cyprus) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στην Κύπρο, οι εμπειρογνώμονες πραγματοποίησαν συναντήσεις με λειτουργούς των διευθύνσεων του ΥΠΠ και του Π.Ι., καθώς και με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Η επίσκεψη καθώς και η μελέτη που θα ακολουθήσει εντάσσονται στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας που παρέχεται στο Υ.Π.Π. με σκοπό να βοηθηθεί στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η επίσκεψη προγραμματίστηκε με σκοπό να συνεισφέρει στην αξιολόγηση των πρακτικών μας, στην αναβάθμιση του συστήματος επαγγελματικής μάθησης και στην προώθησης καλών πρακτικών.