5/9/16

Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο 18ο «Pafos Aphrodite Festival»

Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο 18ο «Pafos Aphrodite Festival»




Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για αυτή την εκπληκτική πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο του «Pafos Aphrodite Festival», και το οποίο έχει καταστεί υψηλού επιπέδου πολιτιστικός θεσμός αφού διοργανώνεται με τεράστια επιτυχία για 18η συνεχή χρονιά.

Πρόκειται για μία πολιτιστική εκδήλωση με σημαντική διεθνή απήχηση, η οποία επί πλέον συμβάλει στην προβολή της Πάφου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Φέτος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την όπερα του Mozart «Don Giovanni». Ένα έργο που καθόρισε την καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου μουσουργού και το οποίο από την πρώτη ημέρα της παρουσίασής του μέχρι σήμερα μαγεύει τους φίλους της όπερας σε όλο τον κόσμο, όπως γίνεται και σήμερα στην Πάφο, όπου έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτή την εκπληκτική παράσταση.

Στα τελευταία 18 χρόνια η εταιρεία «Pafos Aphrodite Festival» με τις εκδηλώσεις της, συνέβαλε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί μας και στη διαμόρφωση ενός κοινού με υψηλά κριτήρια αισθητικής. Με τις παραστάσεις υψηλού επιπέδου που διοργανώνονται στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου αναβιώνουν μέρες αίγλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα του μικρού, αλλά πλούσιου σε πολιτισμό, νησιού μας.

Θα ήθελα πριν κλείσω να συγχαρώ και πάλι το Δήμο Πάφου, για την πολύτιμη πρωτοβουλία να οργανώσει και φέτος τον επιτυχημένο θεσμό του «Pafos Aphrodite Festival», ο οποίος πραγματοποιείται από το 1998, αναβαθμίζοντας πολιτιστικά και ποιοτικά τον τόπο μας.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο των μελών του οργανισμού με τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός, ενισχύοντας και στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειές τους.

Καταληκτικά, εύχομαι όλοι σας να απολαύσετε το υπέροχο αυτό πολιτιστικό γεγονός στον μοναδικό αυτό χώρο που μας φιλοξενεί απόψε.
______________