9/8/16

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τη διαφθορά στην Αστυνομία

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,
για τη διαφθορά στην Αστυνομία

·      Μεγάλο το πρόβλημα της διαφθοράς στην Αστυνομία
·      Οι κυβερνώντες προσπάθησαν να το κουκουλώσουν
·      Με αποφάσεις τους οι κυβερνώντες επέτειναν το πρόβλημα

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το παρασκήνιο για το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα, αναδεικνύουν το μέγεθος της διαφθοράς που υπάρχει στο Αστυνομικό Σώμα.
Διαφθορά την οποία, αμέσως μετά το φονικό, οι κυβερνώντες αρνήθηκαν ότι υπάρχει.
Ακολούθως προσπάθησαν με δηλώσεις και συνεντεύξεις του αρμόδιου υπουργού να πείσουν την κοινωνία ότι έλαβαν πολλά μέτρα και ότι δήθεν την έχουν μειώσει.
Μετά τις αποκαλύψεις στον Τύπο που ανέδειξαν όλο το μέγεθος του προβλήματος το οποίο οι κυβερνώντες προσπάθησαν να κουκουλώσουν, τώρα καταφεύγουν στη μέθοδο του επιμερισμού των ευθυνών σε όλους. Έτσι, οι κυβερνώντες προσπαθούν να αποσείσουν τις βαρύτατες ευθύνες τους  για τη διαφθορά που υπάρχει στο Αστυνομικό Σώμα.
Δεν υποστηρίζουμε ότι η διαφθορά είναι σημερινό φαινόμενο. Αυτή έχει πίσω της μια μεγάλη ιστορία. Οι κυβερνώντες όμως στα τριάμισι χρόνια που κυβερνούν όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να την αντιμετωπίσουν, αλλά με αποφάσεις τους, προαγωγές, μετακινήσεις, τοποθετήσεις και ανακατατάξεις που έκαναν στο Αστυνομικό Σώμα, έχουν επιτείνει το φαινόμενο της διαφθοράς.
Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει τη βούλησή του να συνεισφέρει στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Οι πρώτοι όμως που πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να γίνει αυτό είναι οι κυβερνώντες. Δυστυχώς, με τη μέχρι τώρα στάση και συμπεριφορά τους δείχνουν ότι δεν έχουν την πολιτική ευθιξία να αναλάβουν την ευθύνη για ό,τι έγινε, αλλά ούτε και την πολιτική βούληση για να ενεργήσουν αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση πάταξης της διαφθοράς.
Η παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ως του πολιτικού προϊστάμενου της Αστυνομίας, θα ήταν το ελάχιστο δείγμα πολιτικής ευθιξίας που είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει.

09/08/2016