5/7/16

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Εθνικό Συμβούλιο

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Εθνικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει να ακούσει συγκεκριμένες ιδέες από τα κόμματα αναφορικά με τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το Εθνικό Συμβούλιο είναι ένα συμβουλευτικό Σώμα προς τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά καιρούς όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έχουν δημόσια δηλώσει ότι υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε μια πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, και με αφορμή κάποιες συγκεκριμένες εξελίξεις που έλαβαν χώρα, και απέστειλε στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ένα πλαίσιο το οποίο ο ίδιος ετοίμασε και στόχο έχει πάνω από όλα την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας αυτού του σημαντικού θεσμού.

Την ίδια στιγμή, στην καλυπτική του επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού σημειώνει ότι αναμένει τα σχόλια (των κομμάτων) το συντομότερο δυνατόν, αν είναι εφικτό μέχρι τη Δευτέρα, αναφέρει ότι αν υπάρχουν οποιεσδήποτε εισηγήσεις και ιδέες που μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κοινό στόχο της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του Εθνικού Συμβουλίου, αυτές είναι ευπρόσδεκτες.

‘Άρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει να ακούσει συγκεκριμένες ιδέες και να λάβει τις απαντήσεις από πλευράς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Μόλις τις λάβει θα πάρει και τις αποφάσεις του αναφορικά με τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές από κόμματα ότι ο Πρόεδρος έστειλε «τελεσίγραφο», ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος θέτει το πλαίσιο, έχει υποχρέωση να το κάνει αφού το Εθνικό Συμβούλιο είναι συμβουλευτικό προς τον Πρόεδρο όργανο. Την ίδια στιγμή, στην καλυπτική επιστολή του είναι ξεκάθαρο ότι ιδέες και εισηγήσεις που μπορούν να ενισχύσουν αυτό τον στόχο είναι ευπρόσδεκτες. Ο Πρόεδρος αναμένει να δει την αντίδραση των κομμάτων».
____________