3/6/16

Νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Δημήτρης Συλλούρης

Νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Δημήτρης Συλλούρης




Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Ιουνίου 2016, η πρώτη συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά τις Βουλευτικές Εκλογές της 22ας Μαΐου 2016. Της συνεδρίας προήδρευσε ο πρεσβύτερος των βουλευτών κ. Αδάμος Αδάμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Σώματος, οι εκλεγέντες βουλευτές έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση, ενώ ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου του Σώματος. Υποψήφιοι για την Προεδρία ήταν οι κ.κ. Γιώργος Περδίκης (Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών), Δημήτρης Συλλούρης (Κίνημα Αλληλεγγύη), Μαρίνος Σιζόπουλος (ΕΔΕΚ), Άντρος Κυπριανού (ΑΚΕΛ) και Αβέρωφ Νεοφύτου (ΔΗΣΥ).

Κατά τις δύο πρώτες φάσεις της ψηφοφορίας, δεν κατέστη δυνατή η συγκέντρωση πλειοψηφίας από κανένα υποψήφιο. Συνεπώς, στην 3η φάση της ψηφοφορίας, με 21 ψήφους (18 από τον ΔΗΣΥ και τρεις από το Κίνημα Αλληλεγγύη), νέος Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο κ. Δημήτρης Συλλούρης.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος εξέφρασε την ετοιμότητά του να εργαστεί με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τρόπο ανεξάρτητο και αμερόληπτο, ώστε να ανατραπεί η υπάρχουσα εικόνα του Κοινοβουλίου, να καταστεί ο θεσμός πιο αποδοτικός και να βελτιωθεί η σχέση του με τους πολίτες.