24/5/16

Ανάληψη της Προεδρίας των Υπουργών Υγείας της Κοινοπολιτείας από τον Υπουργό Υγείας

Ανάληψη της Προεδρίας των Υπουργών Υγείας της Κοινοπολιτείας από τον Υπουργό Υγείας




Την Προεδρία των Υπουργών Υγείας της Κοινοπολιτείας ανέλαβε ο Υπουργός Υγείας δρ Γιώργος Παμπορίδης, κατά το τέλος της Ετήσιας Συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στις 22 Μαΐου 2016.

Ο Υπουργός Υγείας παραμένει στη Γενεύη όπου συμμετέχει στην 69η Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που πραγματοποιείται στις 23-28 Μαΐου 2016.

Η Συνάντηση των Υπουργών Υγείας της Κοινοπολιτείας, που είχε ως βασικό θέμα το διεθνές επίπεδο ετοιμότητας και ασφάλειας των κρατών μελών σε θέματα υγείας, έδωσε την ευκαιρία στους Υπουργούς να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από φλέγοντα θέματα της αειφορίας των συστημάτων υγείας, στοχεύοντας στη διασφάλιση ενός καθολικού συστήματος υγείας για τους πολίτες.

Εξάλλου, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, χθες, μεταξύ της Γενικής Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Βαρώνης Πατρίσια Σκότλαντ και του δρος Παμπορίδη, συζητήθηκαν εκτεταμένα οι τρέχουσες προκλήσεις στον τομέα της υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Κοινοπολιτεία μπορεί να σταθεί αρωγός των πρωτοβουλιών που δυνατό να αναληφθούν στο πλαίσιο της άσκησης της Προεδρίας από τον Κύπριο Υπουργό Υγείας.