11/5/16

Γραπτήαπάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ.Βίκτωρα Παπαδόπουλου στη Συμμαχία Πολιτών

Γραπτήαπάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ.Βίκτωρα Παπαδόπουλου στη Συμμαχία Πολιτών

 
Πριν από κάθε εκλογικήαναμέτρηση ο κ. Λιλλήκας υιοθετεί τις πιο απίστευτες και ανεύθυνες προσεγγίσεις, προκειμένου να καταστεί αρεστός στο εκλογικό Σώμα.
 
Στις Προεδρικές Εκλογέςείχε ανακαλύψει άμεσα διαθέσιμα δισεκατομμύρια από φυσικό αέριο, του οποίου βέβαια η ύπαρξη δεν είχε καν επιβεβαιωθεί ακόμη. Για τον ίδιον, τα δισεκατομμύρια θα ήταν αρκετά για να διώξουμε την Τρόικα και θα περίσσευαν για να σώσουμε και την Ελλάδα.
 
Σήμερα, για να φανείαρεστός στους φορολογούμενος, λέει πως το κράτος έδωσε πολλά για να σώσει τις τράπεζες, αλλά την ίδια ώρα, για να φανεί αρεστός στους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιά από το κούρεμα, λέει πως το κράτος πρέπει να τους δώσει περισσότερα. Αναζητεί χαμένα δισεκατομμύρια τη στιγμή που θα έπρεπε να αναζητήσει τη χαμένη του αξιοπιστία.
 
Οι συμπολίτες μαςγνωρίζουν πως ήταν οι ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη Λαϊκή Τράπεζα στην κατάρρευση και τον Συνεργατισμό σε ανάγκη κρατικής στήριξης. Πολύ περισσότερο, οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πως είναι η συνέπεια και η αξιοπιστία που έχει αποτρέψει την πλήρη οικονομική κατάρρευση και έχει δημιουργήσει ξανά μια νέα προοπτική για την πατρίδα μας.
 
Επίσης, με έκπληξηακούσαμε τον κ. Λιλλήκα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο να λέει ότι, αντί κουρέματος θα έπρεπε να κρατηθούν οι τόκοι τριών χρόνων από όλους τους καταθέτες σε όλες τις τράπεζες, ξεχνώντας ότι η απόφαση του πρώτου Eurogroup , στην οποία συναίνεσε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προνοούσε ακριβώς μια εφάπαξ φορολογία για όλους τους καταθέτες σε όλες τις τράπεζες, ίση με δύο χρόνια τόκους. Λύση που αν υιοθετείτο από τη Βουλή σήμερα θα υπήρχε και η Λαϊκή Τράπεζα.
 
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ηπρώτη απόφαση του Eurogroup είχε τάχα ακυρωθεί, κάτι που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
____________
ΡΜ/ΜΓ/ΕΓ