26/5/16

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ




Από την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν επέτρεψε την όποιαν αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς, αλλά, αντιθέτως, μέσω των τριμερών συμμαχιών με χώρες της περιοχής, τα πολλαπλά ταξίδια του Προέδρου ανά την υφήλιο, τη συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, καθώς και την αναβάθμιση των σχέσεων και την άριστη συνεργασία που ανέπτυξε με τις ΗΠΑ και την Ρωσία, αποδεδειγμένα αναβαθμίστηκε και ενδυναμώθηκε ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς.

Απλώς να υπενθυμίσουμε στον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες άνοιξαν Πρεσβείες στην Λευκωσία, ενώ για πρώτη φορά η Ισλαμική Διάσκεψη δεν εξέδωσε ψήφισμα που αφορούσε το ψευδοκράτος.

Συνεπώς, η κριτική του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι και άδικη και αστήρικτη.

Την ίδια ώρα, όμως, οι ειλικρινείς προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελούν κατ’ ουδένα λόγο αποδοχή των όποιων προσπαθειών συνεχώς καταβάλλει η τουρκική πλευρά μετά το 1974 για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Είναι τουλάχιστον ατυχές μετά τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να στρέφει τα πυρά του κατά της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.